Kaart van Aruba
Grotere kaart weergeven
Aruba vakantie

Aruba vakantie met Kras

Aruba vakantie

Aruba is voor velen een ideale vakantiebestemming. Het eiland heeft een heerlijk klimaat, prachtige stranden, maar ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden; rotspartijen, koraalriffen en vlaktes met catussen en de karakteristieke dividivi bomen. Daarnaast kun je op Aruba uitstekend eten en winkelen. De prijzen zijn gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar en alles is dus zeer betaalbaar. Watersporters kunnen hun hart ook ophalen tijdens een vakantie op Aruba en genieten van de vele mogelijkheden die het eiland biedt.

Ligging
Aruba ligt 23 kilometer ten noorden van Venezuela in de Carabische Zee. Naast Aruba, maken Bonaire, Curacao en enkele andere Venezolaanse eilanden deel uit van de Benedenwindse kleine Antillen. Aruba heeft een oppervlakte van 180 km2 en in het rotsachtige landschap groeit de dividivi boom en diverse catussoorten. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Het oosten is heuvelachtig; het westen vlakker en dichtbevolkt. Jamanota is het hoogste punt van het eiland.

Geschiedenis
In de zeventiende eeuw woonden er maar een handje vol indianen op Aruba. De Nederlanders gebruikten Aruba destijds als fokterrein voor kleinvee en paarden. Deze werden gebruikt in de nederzettingen op Curacao. Een meerdendeel van de Arubaanse bevolking is nog steeds van Indiaanse afkomst. In de Fontein grot zijn nog tekeningen te vinden; wellicht interessant om te bezoeken tijdens je vakantie.

Bevolking
Op Aruba leven iets meer dan 100.000 mensen. Hiervan is meer dan driekwart van Latijns Amerikaanse afkomst. Op de andere eilanden zijn juist de afstammelingen van Afrikaanse slaven in de meerderheid. Aruba koestert haar Indiaanse verleden met zorg. Verder wonen er op het eiland Nederlanders, afstammelingen van West Afrikaanse slaven en Sefardische Joden uit Portugal en Spanje.

Bestuur
Al sinds de beginjaren zeventig wil Aruba onafhankelijk worden. Tot op heden is dat er nog niet van gekomen. In 1986 werd Aruba wel een autonoom en zelfstandig land binnen het Nederlandse Koninkrijk en werd door middel van een zogenaamde status aparte afgescheiden van de Nederlandse Antillen.

ReisjeAruba.nl 2009 © - info@reisjeAruba.nl