Actueel

Reisje Rhodos
ReisorganisatiesPalma de Mallorca Palma is de metropool van de Balearen en ligt in de Bahia de Palma. De historie van de stad gaat terug tot het jaar 123 jaar voor Christus. De Romeinen noemden de stad destijds 'Palmaria', de Arabieren later 'Medina Mayurka'. De bloeitijd van Palma de Mallorca begon halverwege de 13e eeuw met de verovering door de Argonezen. Er werden vele kerken, palzeizen en de kathedraal gebouwd.

La Seu
De gotische kathedraal La Seu is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De fundamenten voor deze bisschopszetel werden al in 1229 gelegd, maar werd uiteindelijk pas in 1604 voltooid. Het hoofdschip is ruim 100 meter lang en heeft 14 enorme zuilen. Het interieur werd veel later gerestyled door de beroemde Catalaanse architect Gaudi.

Castillo de Bellver
Het 13e eeuwse Castell Bellver staat iets buiten de stad en diende als zomerverblijf voor de koning. Later werd het ronde kasteel ook als kerker gebruikt, tegenwoordig als museum.

Bayns Arabs
Van de Arabische baden zijn slechts nog de resten over, maar zeker een bezoekje waard. Ze liggen in een prachtige tuin, in een van de straatjes achter de kathedraal.

Museum Es Baluard
Dit moderne museum werd in de oude stadsmuur gebouwd en heeft een schitterde uitzicht over de baai en de stad. Hier vindt je meer dan 300 werken van Spaanse en Europese kunstenaars.

Winkelen & nachtleven
Palma de Mallorca heeft een breed scala aan (internationale) winkels. Deze zijn te vinden in onder andere de Paseo del Borne en de Avenida Jaime III. De uitgaansgebieden liggen in de buurt van Plaza Gomila, de wijk Llotja en de Passeig Maritim.

ReisjeMallorca.nl 2008/2009 © - info@reisjemallorca.nl