Sneeuwhoogte Garmisch-P. De actuele sneeuwhoogte in: Garmisch-Partenkirchen
Kaart van de Duitse Alpen
» Grotere kaart weergeven
Contactgegevens DuitslandWinter.nl
» info@duitslandwinter.nl

Duitsland wintersport - Duitse Alpen

In het uiterste zuiden van Duitsland liggen de Duitse Alpen. Tussen imposante bergen liggen de bekende wintersportplaatsen als Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf.

Garmisch-Partenkirchen
Garmisch-Partenkirchen ligt in de Duitse deelstaat Bayern (Beieren). In het wintersportgebied rond deze plaats liggen diverse skipistes en 34 skiliften. Voor de beginners zijn er 7 kilometer aan blauwe pistes, voor de betere skiërs 22 kilometer rode en 6 kilometer aan zwarte skipistes. Ook langlaufers en sneeuwwandelaars kunnen zich prima vermaken in dit wintersportoord, waar in 2011 de wereldkampioenschappen alpine skiën zullen worden gehouden. In de buurt van Garmisch-Partenkirchen liggen de bergen Zugspitze (met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland) en de Alpspitze (2628 meter). Op de Zugspitze is het mogelijk om op de gletsjers te skiën; je kunt per kabelbaan en tandradbaan omhoog.
» Officiële website Garmisch-Partenkirchen

Oberstdorf
In en rond de wintersportplaats Oberstdorf ligt ruim 45 kilometer aan skipistes. Voor de beginnende skiŽrs zijn er 12 kilometer aan blauwe pistes, voor de wat meer gevorderden 30 kilometer rode pistes en 4 kilometer zwarte pistes. Naast verschillende cabine-, sleep- en stoeltjesliften zijn er ook twee babyliften voor de kleintjes. Langlaufers kunnen zich ook prima vermaken in Oberstdorf; er ligt ruim 140 kilometer aan langlaufloipes. Ook snowboarders komen ruimschoots aan hun trekken in Oberstdorf.
» Officiële website Oberstdorf