Sneeuwhoogte Winterberg De actuele sneeuwhoogte in: Winterberg
Kaart van Sauerland
» Grotere kaart weergeven
Contactgegevens DuitslandWinter.nl
» info@duitslandwinter.nl

Duitsland wintersport - Sauerland

Sauerland ligt in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en herbergt vier natuurparken: het Arnsberger Woud, het Ebbegebergte, de Homert en het Rothaargebergte. Wintersporters kunnen Sauerland, ook wel het land van de 1000 bergen genoemd, vanuit diverse plaatsen verkennen: Willingen en Winterberg zijn echter het meest bekend.

Willingen
Willingen is bekend om de jaarlijkse FIS wereldkampioenschappen skischansspringen die op de Mühlenkopfschanze worden gehouden. Willingen ligt op 800 meter hoogte en is zeer geschikt voor de beginnende skier. In en rond de wintersportplaats liggen 25 skipistes, 80 kilometer langlaufloipes, diverse skischolen en een van de modernste gondelliften van Duitsland.
» Officiële website Willingen

Winterberg
Winterberg trekt in de wintermaanden veel Nederlandse toeristen; de plaats is in 3-4 uur te bereiken vanuit ons land. Er ligt meer dan 50 kilometer aan skipistes, 220 kilometer aan langlaufpistes, skischolen, stoeltjes- en sleepliften en zelfs rodel- en bobsleebanen. Skiliefhebbers kunnen ook 's avonds skiën in Winterberg; er zijn zo'n 12 verlichte pistes. Als er (te) weinig sneeuw ligt worden er ook sneeuwkanonnen ingezet.
» Officiële website Winterberg