Plattegrond van Biarritz
» Grotere kaart weergeven
Hotels in Biarritz » 51 hotels in Biarritz
Biarritz links » Biarritz VVV (off.)
» Wiki Biarritz Wikipedia
» FrankrijkKenners.nl
Contactgegevens BiarritzInfo
» info@biarritzinfo.nl

Biarritz

Biarritz is een afwisselende bestemming in het zuidwesten van Frankrijk met mooie zandstranden, een ongerepte natuur, koninklijke historie en natuurlijk de bijzondere Baskische cultuur. Door het milde klimaat is Biarritz een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden.

De schrijver Victor Hugo verloor halverwege de negentiende eeuw zijn hart aan de stad, gevolgd door Napoleon III en keizerin Eugenie. Zij verbleven enige maanden in Chateau de Gramont en lieten later hun zomerverblijf Villa Eugenie (tegenwoordig een hotel) bouwen. Veel leden van de Europese koningshuizen kwamen regelmatig naar Biarritz voor de gezonde zeelucht en de kuurcentra. Uit deze tijd stamt dan ook de bijnaam 'de koningin der stranden en het strand der koningen'.

Door de komst van de royals in de zomermaanden werden er fraaie villas met dito tuinen gebouwd. Net als de casino's Bellevue en Municipal, de theaters en de oudste golfbaan van Biarritz. Tegenwoordig heeft de Franse stad nog steeds koninklijke allure door de verschillende gebouwen in art deco, art nouveau en belle epoque stijl.

Biarritz heeft zich de laatste tientallen jaren ontwikkeld tot een moderne badplaats, maar heeft de unieke sfeer en identiteit weten te behouden. Er zijn meer dan 50 hotels met in totaal 3500 kamers. Ook zijn er appartementen te huur. Ook families met kinderen, surfers en golfers kunnen prima terecht in Biarritz.

Ligging
Biarritz ligt in het uiterste zuidwesten van Frankrijk, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Bordeaux. De badplaats ligt in het Baskenland, direct aan de Golf van Biskaje. NB: in ongeveer een half uur rijd je naar Spanje, de Pyreneeën in circa een uur.

Hoe er te komen
Biarritz ligt op ongeveer 1200 kilometer rijden van Utrecht. Uiteraard kun je per auto of internationale trein reizen, maar de snelste manier om in dit deel van Frankrijk te komen is per vliegtuig: Vanaf Rotterdam The Hague airport vliegt Transavia.com 3 x per week (maandag, woensdag en zaterdag) naar de luchthaven Biarritz-Anglet-Bayonne Airport wat op slechts 3 kilometer van het centrum is gelegen.

Hoe er te reizen
De belangrijkste bezienswaardigheden en de stranden zijn te voet of per fiets eenvoudig te bereiken. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis shuttlebuss. Deze rijdt elke tien minuten van 7.30 tot 19.30 uur. Uiteraard kun je ook een auto huren en de omgeving te verkennen zoals de plaatsen Bayonne en Bilbao of natuurlijk de Pyreneeën.