Actueel De actuele sneeuwhoogte in: Cortina d'Ampezzo
Kaart van Cortina d'Ampezzo
Grotere kaart weergeven
De Dolomieten bij Cortina d'Ampezzo, Italie

Cortina d'Ampezzo

De Italiaanse wintersportplaats Cortina d'Ampezzo ligt in het brede dal van de Boite en wordt omringd door de bergen Cristallo, Nuvolao, Sorapiss en de Tofane. Vroeger was het plaatsje, met tegenwoordig zo'n 7000 inwoners, een dorp van herders en houtbewerkers. Cortina d'Ampezzo werd wereldwijd bekend toen er in 1956 de Olympische Winterspelen werden georganiseerd. De afgelopen decennia heeft Cortina d'Ampezzo zich ontwikkeld tot een mondaine wintersportplaats in Italie (zoals ook bijvoorbeeld Madonna di Campiglio). Over de voetgangerszone in het centrum, de Corso Italia, flaneert in zomer en winter een internationaal publiek.

Wintersport in Cortina d'Ampezzo
Rond Cortina d'Ampezzo bevinden zich 115 kilometer aan skipistes, 36 skiliften en in het dal 70 kilomter aan langlaufloipes. In het historische Stadio Olimpico del Ghiaccio kan dagelijks geschaatst worden.

Musea in en rond Cortina d'Ampezzo
Aan de Corso Italia 67 vindt u het Casa de Ra Regoles. Hier huizen drie musea met moderne kunst, een grote collectie fossielen uit de Dolomieten en een tentoonstelling over de streek. Op 17 kilomter afstand van Cortina d'Ampezzo ligt op een van de bergtoppen waar in de Eerste Wereldoorlog flink werd gestreden het openluchtmuseum Museo della Grande Guerra sul Piccolo Langazuoi, aan de Passo fi Falzarego.

De Drei Zinnen (Tre Cime de Lavaredo)
In de buurt van Cortina d'Ampezzo liggen de Drei Zinnen, een van de bekendste massieven van de Dolomieten met indrukwekkende rotspieken.

CortinadAmpezzo.nl 2009 © - info@cortinadampezzo.nl