Belo Horizonte - plattegrond
» grotere kaart weergeven

Belo Horizonte - weer

Andere WK steden » Cuiaba
» Porto Alegre


Contactgegevens Belo-Horizonte.nl
» info@belo-horizonte.nl

  

Deze website is samengesteld door R.J.M. van Eck, reis- en voetballiefhebber.

Belo Horizonte

Belo Horizonte is de vierde stad van Brazilië (bijna 2.500.000 inwoners), tevens hoofstad van de deelstaat Minas Gerais en een van de speelsteden tijdens het komende WK voetbal 2014 in Brazilië. In het gerenoveerde stadion Estadio Mineirão is plek voor 62.550 toeschouwers en zal gebruikt worden tijdens de onderstaande vier poulewedstrijden, een zestiende finalewedstrijd en een halve finale.

14 juni 2014 | Colombia Griekenland
17 juni 2013 | België Algerije
21 juni 2014 | Argentinië Iran
24 juni 2014 | Costa Rica Engeland
28 juni 2014 | 16e finale Nummer 1 Groep A Nummer. 2 Groep B
08 juli 2014 | Halve finale Winnaar kwartfinale 1 Winnaar kwartfinale 2

Acaiaca gebouw in Belo Horizonte     Verkeer in Belo Horizonte     Oude en nieuwe architectuur in Belo Horizonte

Praca da Liberdade is het mooiste plein van Belo Horizonte. De stad wordt overigens ook wel Beaga genoemd. Grenzend aan dit mooie groene plein staan prachtige bouwwerken zoals de moderne Edificio Niemeyer op de hoek met de Avenida Brasil. NB: Belo Horizonte is een heuvelachtige stad dus houdt er rekening mee dat het langer kan duren om afstanden in de stad te overbruggen.

In Pampulha, een wijk met brede lanen, pleinen en parken is veel te zien en te doen. Voor zowel de inwoners van Belo Horizonte als toeristen is Pampulha een aangename buurt. Je kunt hier ook twee ontwerpen van de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer zien. In het park kun je het Museo de Arte bezoeken en aan de oevers van het meer de Igreja Sao Francisco de Assis.

Ouro Preto

Op bijna 100 kilometer van Belo Horizonte ligt Ouro Preto (zwarte goud), rijk geworden door de mijnbouw. De prachtige barok architectuur met natuurlijk veel goud zorgde ervoor dat UNESCO Ouro Preto opnam in de Werelderfgoedlijst. Tijdens een bezoek zul je zelf zien waarom dit was. Door de prettige koloniale sfeer die er hangt is dit een geliefde plaats voor toeristen. Je kunt er een stadswandeling beginnen vanaf het praca Tiradentes en vergeet niet de Nossa Senhora do Pilar te bezoeken.

Diamantina

De plaats Diamantina heeft haar naam te danken aan de diamantmijnbouw in de 18e eeuw. Het fraaie historische stadscentrum is ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Andere bezienswaardigheden zijn het Museo do Diamante en de barokke Igreja do Carmo.

Sabara

25 kilometer ten oosten van Belo Horizonte ligt aan de Rio das Velhas, het stadje Sabara. Hier lag de eerste grote goudmijn van de deelstaat Minas Gerais. Aan de huizen, kerken zoals de Igreja Nossa Senhora do O, standbeelden en diverse fonteinen kun je zien dat Sabara op het hoogtepunt een van de rijkste steden van de wereld was. Ondaks dat er nu niet veel rijkdom meer is, is Sabara toch nog steeds een interessante plaats om te bezoeken.